Te huur
Online vastgoedbeheer

Beginnen met online vastgoedbeheer

Online-Vastgoedbeheer-Huurwoningdesk

Online vastgoedbeheer

Om uitleg te geven over beginnen met online vastgoedbeheer hebben wij de stappen die je moet zetten in onze zogeheten ‘verhuurjourney’ geschetst. Op de afbeelding van die ‘reis’ zie je dat het begint bij jouw woonruimte. Daarvoor kun je op jouw persoonlijke Huurwoningdesk-account eenvoudig een advertentie maken, waarmee je vervolgens op zoek gaat naar mogelijke huurders. Als kandidaat-huurders interesse tonen in jouw woning, kun je die screenen en een huurder uitkiezen.

Online-Vastgoedbeheer-Verhuurjourney-Huurwoningdesk

Vervolgens stel je eenvoudig een online huurcontract op, waarna je de volledig geautomatiseerde huurincasso met betaaloverzichten instelt. De huurder kan vervolgens in de woning trekken en het enige wat dan nog overblijft is het reguliere onderhoud en eventuele reparaties. Particuliere vastgoedbeleggers kunnen met de vastgoed tools van Huurwoningdesk zelfstandig, veilig en 100% online panden verhuren en beheren.

Het adverteren van woonruimte en selecteren van huurkandidaten

Voor je jouw woning gaat verhuren, is het verstandig om eerst te controleren of dat officieel mag. Het kan namelijk zijn dat juridische bepalingen in de hypotheek, de gemeente of regels van een Vereniging van Eigenaren verhuur niet mogelijk maken, dus verdiep je eerst in de huis verhuren regels.

Online vastgoedbeheer: advertentie tool

Vervolgens kun je aan de slag. Het snel verhuren van jouw woning begint met een aantrekkelijke en pakkende presentatie. Op Huurwoningdesk maak je snel en eenvoudig een mooie en overzichtelijke advertentie waarmee je jouw woning prominent in de etalage zet. Door goede foto’s toe te voegen, geef je een aantrekkelijk en mooi beeld van de woning.

Eigen netwerk en woningaanbod sites

Zodra de advertentie klaar is heb je de mogelijkheid om de advertentie te delen in je eigen netwerk en op grote woningaanbod-sites in Nederland. Het advies is om eerst in je eigen netwerk te zoeken naar een betrouwbare huurder. Dit doe je door de advertentie-link te kopiëren en te delen in je eigen netwerk via Social Media, Whatsapp of E-mail.

Heb je in je eigen netwerk geen betrouwbare huurder kunnen vinden? Dan kan je met een druk op de knop je woning aanbieden op grote woningaanbod-sites. Het voordeel hiervan is dat je geen accounts op de woningaanbod-sites hoeft te maken. Je advertentie wordt automatisch geplaatst op de websites. De reacties krijg je binnen in Huurwoningdesk.

In jouw Huurwoningdesk-account zie je meldingen van mensen die interesse hebben en jouw woning willen huren. Jij kiest daaruit zelf een kandidaat aan wie je jouw woning wilt verhuren.

Huurder screenen

Om er zeker van te zijn dat die kandidaat-huurder wel betrouwbaar is, biedt online vastgoedbeheer van Huurwoningdesk een paar handige screeningtools, zodat jij zeker weet dat je hem of haar vertrouwen kunt. De huurder moet zichzelf verifiëren op Huurwoningdesk doormiddel van een bankverificatie via iDEAL. Zo weet je zeker dat de huurder eigenaar is van zijn of haar bankrekening. 

De kandidaat-huurder moet vervolgens een aantal ‘bewijsstukken’ uploaden, waarmee aangetoond wordt dat ze een inkomen hebben waarmee ze de huur kunnen betalen. Naast een recente werkgeversverklaring zijn dat in ieder geval een bewijs van storting van het salaris op de bankrekening van de huurder en de laatste drie salarisstroken.

Op de achtergrond zorgt Huurwoningdesk ervoor dat de huurder zijn of haar profiel 1oo% invult en de relevante bestanden upload.

Digitaal huurcontract opstellen en ondertekenen

Als je de geschikte huurder hebt gevonden en jullie het eens zijn geworden over de voorwaarden, is het tijd om het online huurcontract op te stellen. Ook hiervoor biedt online vastgoedbeheer van Huurwoningdesk een professioneel huurcontracten tool voor. De huurcontracten tool is samen opgesteld met huurrecht advocaten en stuk voor stuk eenvoudig aan jouw woning en verhuurwensen aan te passen.

Het huurcontract wordt naar aanleiding van jouw antwoorden dynamisch gegenereerd. Dus als je voor de optie: “bepaalde tijd verhuren” kiest dan genegeerd Huurwoningdesk een contract op basis van de regels en wetten voor de verhuur voor bepaalde tijd.

Digitaal ondertekenen van het huurcontract

Nadat het huurcontract door jou als verhuurder volledig is ingevuld en door jullie beide is gecontroleerd, kan het ondertekend worden. Geen gedoe met printjes, maar gewoon online. Want met online vastgoedbeheer va Huurwoningdesk profiteer je ook van de gemakken van rechtsgeldig online ondertekenen.

Veilig online innen van van huur en borg

Na het ingaan van het huurcontract wil je het liefst zo weinig mogelijk omkijken hebben naar het innen van de huur en borg en de administratie daarvan. Daarvoor biedt online vastgoedbeheer Huurwoningdesk eveneens een pasklare oplossing.

Financieel beheer tool

In de betalingen dashboard zie je alle transacties inclusief de betaalstatus. Zo houd je eenvoudig optimaal overzicht en controle over het financieel beheer. 

Bankintegratie

Voor een vlotte en zekere betaling van de huurders, kun je gebruik maken van een automatische betaling. Ook die regel je snel en eenvoudig via Huurwoningdesk. Koppel jouw bankrekening aan Huurwoningdesk en de huurbedragen worden iedere termijn op jouw rekening bijgeboekt. De huurder geeft een incassomachtiging af aan jou. Voordat de huurder een incassomachtiging kan afgeven controleren wij eerst de persoonsgegevens en IBAN-nummer van de huurder.

De huur wordt altijd een maand van te voren betaald. Dus de huur van mei ontvang je voor 1 mei op je rekening.

Ticketsysteem onderhoud en reparaties

Als verhuurder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de woningen. Ook dat maakt online vastgoedbeheer van Huurwoningdesk makkelijk voor jou.

Technisch beheer tool

Is er iets kapot? Dan maakt de huurder in zijn account een reparatieverzoek aan. Je krijgt dan direct een e-mail notificatie zodat je kan reageren via de onderhoud dashboard op Huurwoningdesk. Waarna je snel zelf actie kunt ondernemen of een professional kunt inschakelen om de reparatie uit te laten voeren.

Je kan de ticket in behandeling nemen, reageren op de ticket en de ticket afsluiten. Huurwoningdesk laat de huurder weten hoe reparatieverzoeken aangemaakt kunnen worden. Vanaf elk device kan het defect gemeld worden.

Online vastgoedbeheer met Huurwoningdesk maakt de samenwerking met je huurder soepel, overzichtelijk en prettig!

Online vastgoedbeheer software van Huurwoningdesk is gratis

Je betaalt alleen voor onze downloads