Te huur
Huis verhuren

Snel jouw tweede huis verhuren doe je met deze 8 woningpresentatietips

Snel-huis-verhuren

Ben je in het bezit van een tweede huis die je graag wilt verhuren? Dan is een goede fotopresentatie van die woonruimte de eerste sleutel tot snel succes. Een sfeervolle en gezellige kamer spreekt immers meer aan dan een lege en kale ruimte. Hoe mooier de foto’s, hoe groter de kans dat kandidaten een bezichtiging willen en hoe sneller jij jouw tweede huis kan verhuren!

Hoewel daarnaast ook zaken als onderhoud en goede voorzieningen een belangrijke rol spelen, maak je de eerste indruk met mooie foto’s en eventueel een videopresentatie van jouw verhuurwoning. Met die eerste indruk moet jij interesse wekken bij de mogelijke huurder van jouw woning. Verleid hem of haar met een toppresentatie en je zult zien dat de kandidaten zich vanzelf melden.

Een tweede huis verhuren wil je het liefst zo snel mogelijk doen om leegstand te voorkomen. Om je te helpen bij het snel en zorgeloos verhuren van jouw tweede woning, geven we je hieronder 8 tips!

8 tips om je tweede huis snel en zorgeloos te verhuren

 1. Maximale aandacht door prachtige foto’s

  Zorg voor goede foto’s, liefst gemaakt met een professionele camera met groothoeklens. Daarmee laat je makkelijk alle hoeken van de ruimtes in jouw huis zien. Zonder die mooie foto’s overtuig je potentiële huurders niet en scrollen ze snel naar de volgende woning in de lijst.

  Een goede verhuurmakelaar gebruikt ook professionele apparatuur om de foto’s te maken of laten maken. Maar tegenwoordig zijn de nieuwste telefoons ook goed. De iPhone 12 Pro beschikt over een groothoeklens.

  Als je zelf met een goede camera gaat fotograferen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alles netjes opgeruimd en schoon is. Hou er ook rekening mee dat je persoonlijke eigendommen zoals foto’s aan de wand of dure apparatuur buiten beeld houdt. Zo bescherm je jouw privacy.

  En tot slot: zorg ervoor dat de foto’s licht zijn en sprankelen! Daarom kun je het beste foto’s maken bij zonnig weer. Dat geldt zowel voor de buitenkant van de woning als het interieur.

 2. Benadruk de sterke punten

  Gebruik vervolgens de foto’s voor een goede advertentie waarmee je online en in print jouw woning optimaal in de spotlights kunt zetten. Benadruk in de advertentie, maar ook bij een bezichtiging, altijd de sterke punten van jouw woning. Een grote tuin, geweldig uitzicht vanaf het balkon, mooie nieuwe keuken: laat het zien en benoem het. Maak de kandidaat-huurders enthousiast over jouw verhuurhuis!

 3. Onderhoud je woning

  Zorg ervoor dat jouw verhuurwoning er goed onderhouden uitziet. Kan een wand wel een likje verf gebruiken? Investeer dan even en zorg ervoor dat de wand fris en netjes oogt. En hangt een deurtje van een keukenkast een beetje scheef? Zorg ervoor dat hij recht hangt voor de bezichtiging.

  Het lijken misschien kleine en onbelangrijke dingen, maar een verzorgde en nette woning verhuur je sneller en makkelijker. Bovendien zal het de huurder ook stimuleren om zuinig en netjes met jouw woning om te gaan. Daarmee draag je zelf dus bij aan het zorgeloos verhuren van jouw tweede woning.

 4. Schoon en fris voelt goed

  Komen potentiële huurders de woning bezichtigen, zorg er dan voor dat alles netjes schoon is en dat het fris ruikt in huis. Iedereen kent het bekende verhaal van de appeltaart wel, maar dat is niet voor niets zo’n succesverhaal. Als een kandidaat-huurder in een gezellig, schoon en lekker ruikend huis binnenstapt, zal hij zich snelle op zijn gemak voelen. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar ook de eerste fysieke indruk is erg belangrijk.

 5. Snel jouw huis verhuren door goede voorzieningen

  Als een verhuurwoning is uitgerust met een goede keuken, badkamer en vloeren in alle ruimtes, zal een kandidaat-huurder ook sneller geïnteresseerd zijn. Hij hoeft dan immers minder voorbereidingen te treffen voordat hij de woning kan betrekken.

  Voor jou als verhuurder levert het ook voordelen op als de voorzieningen in huis in goede staat zijn. De kans dat je reparatie- en onderhoudswerkzaamheden moet (laten) verrichten zijn immers een stuk kleiner dan wanneer de woning oude voorzieningen heeft.

 6. Vraag een realistische huurprijs

  Behalve een goede presentatie en voorzieningenniveau bepaalt ook de huurprijs die je als verhuurder vraagt voor een belangrijk deel de snelheid waarmee je de woning kunt verhuren. De huurprijs berekenen is een belangrijke stap voordat je jouw te verhuren woning presenteert. Vraag daarom een goede en realistische huurprijs voor jouw woning.

  Hoe je makkelijk kunt bepalen of jouw huurprijs realistisch is? Kijk bijvoorbeeld of die prijs in lijn is met soortgelijke woningen die worden aangeboden. Aan de hand daarvan heb je in ieder geval een goede eerste indicatie.

 7. Zorg ervoor dat je snel kunt handelen

  De woningmarkt in ons land is al enige tijd flink overspannen. Hoe ernstig deze situatie nu is, blijkt wel uit een documentaire van het AVROTROS-programma Radar van december 2019. Daarin spreken meerdere experts, waaronder professor Peter Boelhouwer van de TU Delft hun grote zorgen uit over de woningnood.

  Die woningnood betekent dat de vraag naar – vooral – betaalbare middenhuurwoningen bijzonder groot is. Jij kunt als particuliere verhuurder dus een rol spelen in het terugdringen van dit probleem. Hoe sneller jouw verhuurwoning beschikbaar is op de markt, hoe sneller je kunt bijdragen aan de oplossing van dit grote maatschappelijk probleem.

  Zorg er daarom voor dat je snel kunt handelen als een kandidaat jouw woning wil gaan huren. Regel zaken als het huurcontract, de huurbetaling, borg en andere administratie goed en zorgvuldig. Deze kun je vaak al grotendeels voorbereiden zodat je bij een goede match het huis snel kunt verhuren.

 8. Sleuteloverdracht

  Zorg ervoor dat je op het moment van de sleuteloverdracht de huurder twee setjes sleutels aanbiedt en leg dit ook vast in het inspectierapport. Daarmee beschikt de huurder altijd over reservesleutels en voorkom je onduidelijkheden of problemen aan het einde van de huurperiode.

Hulp nodig?

Denk je na het lezen van deze tips: ik kan nog wel wat hulp gebruiken. Huurwoningdesk biedt naast het laten opstellen van huurcontracten nog veel meer tips en handige weetjes. Zorg dat je goed voorbereid de verhuurmarkt betreedt en pluk de vruchten van jouw investering.

Meal prep bestellen en meal prep en meal prep bakjes en fitness maaltijden en sportmaaltijden

 

Met een huurcontract van Huurwoningdesk is woningverhuur zorgeloos

Slechts € 95. Niet tevreden, geld terug